tiistai 5. toukokuuta 2020

Leikkimökista kanala osa 1.

Edellisestä kodista tuotu leikkimökki on seissyt vähäisellä käytöllä pihalla jo monta vuotta. Nyt se saa uuden mahdollisuden, siitä tulee kanala!
Mökin sisämitat 2m*2m ja kuistiosan suvyys 0,9m. Ajatus eristää myös kuistiosa. Purkuhommia ensin, kalusteet ja kuistin kaiteet purettiin jo viime kesänä, silloin ajattelin sisustaa mökin kesähuoneeksi. Mökki on myös maalattu päältä viime kesänä. 
Sisältä purin pois puolipaneelit ja kuvassa näkyvä etuseinä. 
Mökissä on kolme ikkunaa, peräseinällä oleva ikkuna suljetaan, jotta kanoille saa sinne orren. Koko mökki eristetään jotta kanaset voivat olla siellä myös talvella. 
Tähän vaiheeseen jäi tänään. Kuvassa näkyvät runkotolpat puretaan pois ja suunnilleen samoille sijoille tulee verkkoseinä. 
Entisestä kokemuksesta tiedän, että talvella huoltohommia helpottaa jos kanalan sisään voi mennä niin, että kanat eivät ole portailla vastassa.  
Kanalan kokonauspinta-ala on vähän vajaa 6m2. Siitä vähän toista neliötä nipistää huoltotila. Huoltotila puolelta voi myös kerätä munat pesistä ja siinä voi säilyttää ruokia yms tarpeellista. 
Ulkopuolelle tulee katettu tarha ja jos vain koiravauva antaa kanojen olla rauhassa, ne saavat kuopsutella pihalla myös irrallaan.
Mukava projekti.